Har du eller någon som du känner svårigheter med att hålla koll på tiden, strukturera vardagen, förstå det sociala samspelet och att förstå sig själv i relation till andra etc.? Då kanske ett digitalt hjälpmedel kan vara ett stöd.

Det finns olika typer av digitala hjälpmedel som landstingen erbjuder. Det finns sådana som du kan låna kostnadsfritt och det finns dem som kostar pengar att hyra. Om du har en diagnos som berättigar hjälpmedel inom landstinget kan du få ett högkostnadsskydd som innebär att du aldrig betalar mer än ca 2000 kr om året. Hjälpmedelsinstitutet beskriver mer om olika hjälpmedel, bland annat kognitiva hjälpmedel, och hur du går tillväga på sin webbplats.

Alternativ till hjälpmedel från Landstinget

För dig som har en smartphone eller surfplatta finns det en uppsjö av digitala hjälpmedel att välja på. Men det kan ibland vara svårt att hitta rätt, för ett specifikt behov eller veta om det är prisvärt. På den här webbplatsen kommer vi dels att presentera de digitala hjälpmedel som vi själva producerar men också recensera andra appar och digitala hjälpmedel som finns på marknaden.

Att införskaffa en smartphone eller en surfplatta kan vara en fantastisk investering. Appar är oftast relativt billiga i förhållande till de andra tekniska hjälpmedel som finns på marknaden idag. Exempel: Time Timer som är en teknisk visuell timer kostar 430:-, och vår egna VoiceTimer-app med liknande funktion kostar endast 15:- (det finns också en mängd andra prisvärda appar inom samma område).